ICh. Blaka frá Syndur

International Champion
© Dagur Brynjólfsson, CC BY-SA & Ùrvalshestar
Nimi Blaka frá Syndur Rotu, sukupuoli Islanninhevonen, tamma
Syntymäaika 20.05.2016   M Layouts / raitatossu.net/mayflower Rekisterinumero VH17-030-0053
Väritys Musta (Ee/aa) Säkäkorkeus 140cm
Koulutustaso 5-käyntinen Painotuslaji Askellajiratsastus
Kasvattaja Syndur Omistaja VRL-05645, Trottúr

"Suomennettuna Blaka tarkoittaa lehteä."

RHLA Quality 62,778 %
RMP 2 Star Prospect 958p.
ASSA-pisteet: 955, International ChampionLuonnekuvaus


Blaka on tullut paljon emäänsä. Se on kiltti ja helppo käsitellä, mutta jääräpäinen kuin mikä sille päälle sattuessaan. Silloin ei mennä eikä meinata, kun Blaka päättää toisin. Kisatilanteissa olemme kuitenkin onnekkaita kun tamma on aina niin innoissaan, ettei pahemmin tunteitaan nakkele. Blaka on helppo ratsu ja omaa viisi kaunista askellajia, töltti on erityisen pehmeä ja mukava matkustaa pidempiäkin matkoja. Kuitenkin mikäli tammasta haluaa saada kaiken potentiaalin irti, on selkään nousijan oltava kokenut ratsastaja.

Blakasta voisi melkein sanoa sen olevan unelmahevonen. Mutta näin ei aivan ole, sillä tammalla on yksi paha tapa ja se onkin aiheuttanut meille usein harmaita hiuksia. Blaka on niin perso ruualle, että se saattaa karkailla milloin mistäkin. Muutaman kerran tamma onkin löytynyt ruokavarastosta jos joku on unohtanut lukita oven. Pihatossa se on tarkka ruuistaan ja monesti se on syönyt muidenkin rehut.

Tämä rouva on menestynyt hienosti ASSAssa saavuttaen National Champion -arvonimen. Lisäksi Blakalle on myönnetty Breeder's Sweepstakes Nominated Dam -titteli, joka oikeuttaa kaikki sen varsat osallistumaan normaalien lisäksi myös BS-luokkiin. Tarkoituksenamme on jatkaa kisaamista HoF-arvonimeen saakka sekä kerätä jaoksen alaisista askellajikisoista 40-sijoitusta tähdäten kohti laatuarvosteluja.


Sukutaulu


Blakalla on tasainen suku 4:een polveen saakka, kaikenkaikkiaan 7 polvea

Isälinja: Sveiður frá Syndur - Svartur frá Geitungur - Fáfnir frá Trollsklo - Völundur frá Keflavik
Emälinja: Úlfrey frá Kleppur - Ulríka frá Kleppur - Ugla frá Brúnskóg - Brenna frá Reykjavik

i. Sveiður frá Syndur
isl, rautias, 140cm, KTK-II
ii. Svartur frá Geitungur
isl, ruunikko, 140cm, KTK-II, ARJ-II
iii. Fáfnir frá Trollsklo
isl, hopeanmusta, 143cm, ARJ-I
iie. Svana frá Tónlist
isl, kimo, 141cm
ie. VIR MVA Ch. VIR MVA Ch Ljójstá frá Moons
isl, rautias, 140cm, ARJ-I, KTK-III
iei. Hreindýr frá Moons
isl, 132cm, ARJ-II, YLA2
iee. Gremja frá Syndur
isl, 128cm, ARJ-II, YLA2
e. Úlfreya frá Kleppur
isl, musta, 136cm
ei. Þorgeir frá Teigaholti
isl, rautias, 138cm
eii. Erpur frá Egillsbæ
isl, punarautias, 137cm
eie. Þekla frá Teigaholti
isl, ruunihallakko, 141cm
ee. Ulríka frá Kleppur
isl, mustankirjava
eei. Ólafur frá Kleppur
isl, rautias, 136cm
eee. Ugla frá Brúnskóg
isl, mustankirjava, 133cm


Muita sukulaisia

iiii. Völundur frá Keflavik 136cm mrn, ARJ-I
iiie. Angilja frá Dalvik 129cm km, ARJ-II
iiei. VIP MVA Fn. Svallari frá Halastjarni 150cm, ARJ-I, KTK-III
iiee. Glóblesa frá Húsavík 139cm rt, YLA3, ARJ-I
ieii. Blakkur frá Tiðimel ARJ-III
ieie. Héirinn frá FSE 134cm rnkrj, ARJ-II, YLA2
ieei. Gfenner frá Firgon ARJ-III
ieee. Ghost frá Hungar ARJ-III
ieiei. Brestir frá Draugur 135cm rn
ieiee. Veisla frá Khand rt
ieieii. Loftur frá Draugur 136cm rnvkk
ieieie. Prýði frá Draugur 134cm m, KTK-II
ieieei. Klaki frá Helledalr 136cm vkk
ieieee. Kola frá Kirkjubæ 129cm tprn
ieieiii. Yrðlingur frá Stykkisholmi kadonnut
ieieiie. Sina frá Kirkjubær kadonnut
ieieiei. VIR MVA Ch. Týr frá Flugumýri 135cm prt, KTK-II
ieieiee. VIR MVA Ch. Snædís frá Svanavatni 133cm rnkm, KTK-II
eiei. Jálfađur frá Brimhýdi 135cm rn
eiee. Huld frá Askrey 142cm rnhkk
eeii. Bjarmi frá Brúðnesi 140cm rnvkk
eeie. Ófelia frá Frædal 135cm prt
eeei. Glóinn frá Hvannstóði 138cm krj
eeee. Brenna frá Reykjavik 137cm prt

i. Sveiður frá Syndur on raudikko KTK-II palkittu 5-käyntinen islanninhevosori, joka on syntyjään tallin omia kasvatteja vuodelta 2013. 140-senttinen ori on kilpaillut neljäkymmentä sijoitusta 5-käyntiluokissa sekä sen lisäksi erillisiä luokkia. Oria on käytetty jalostukseen säästeliäästi ja siltä löytyy kuusi rotupuhdasta jälkeläistä, jotka yhtä lukuunottamatta tammoja. Jälkeläiset eivät ole pärjänneet kilpailuissa isänsä veroisesti ja niitäkin on käytetty vain muutamia kertoja jalostuksessa. Luonteeltaan Svei tunnetaan energisena ja toisinaan omapäisenäkin oriina, joka kuitenkin omaa hyvän ja reippaan ratsastettavuuden, etenkin töltissä orilla on hyvä askellus ja se on eteenpyrkivä säilyttäen kuitenkin hyvän tasapainon. Sveillä on myös hyvä passi, mutta se ei valitettavasti ole periyttänyt jälkeläisilleen ihan yhtä hyviä askellajeja ainakaan vielä.

ii. Svartur frá Geitungur on rautiaankirjava viisikäyntiorii, jota on käytetty jalostuksessa vain yhden kerran tiettävästi. Orilla ei ole kilpailutuloksia. Svartur on Syndurin kasvatti, mutta jäänyt vähemmälle käytölle haasteellisen luonteensa vuoksi. Jälkeläiselleen ori on kuitenkin periyttänyt kiltin tamman kanssa tasaisempaa luonnetta ja hyviä askellajejaan. Myös Svartur omaa tasaiset askellajit ja on eteenpyrkivä ratsu. Svarturin molemmat vanhemmat ovat 5-käyntisiä, mutta niistä ei ole hirveästi tietoa jäänyt jälkipolville, sen verran kuitenkin tiedetään, että isä Piltur oli mustankirjava ja emä Eyjafjalla väriltään musta. Pilturin isä Askur on aikakautensa tunnetuimpia siitosoreja, joten isänpuolen suvusta löytyy oikein hyvää alkuperäisislantilaista verta.

ie. Ljójstá frá Moons on muotovalion arvonimen näyttelytuloksillaan kerännyt tamma, joka on lisäksi palkittu tammakantakirjassa III palkinnolle sekä kilpailutuloksistaan ARJ-I palkinnolla. Tamman kilpaura sisältää viisikymmentä sijoitusta askellajikilpailuista ja sen lisäksi se on osallistunut uransa loppukaudella myös kouluratsastusluokkiin sijoittuen hienosti. Upealiikkeinen tamma on väriltään rautias ja siltä löytyy säkäkorkeutta 140 senttimetrin verran. Ljostan upeasta suvusta löytyy yksi Syndurin kantatammoista ja tamma on periyttänyt myös seitsemästä varsastaan kolmelle hyvät kyvyt askellajikilpailuihin. Pienikokoinen rautias on luonteeltaan hieman omapäinen, mutta on kuitenkin kaikkien käsiteltävissä. Potentiaalinen kisaaja on innokas ratsu ja pyrkii aina miellyttämään ratsastajaansa. Varsat ovat perineet myös emältään loputonta varmuutta maastoiluun sekä valitettavasti hieman huonon ravin, mutta mitäpäs sen on väliä, kun islanninhevosten omat askellajit sujuvat kuin vettä vaan! Ljostan vanhemmat ovat ARJ-II ja YLA2 palkittu Hreindýr frá Moons sekä samat palkinnot saavuttanut Gremja frá Syndur.

e. Úlfreya frá Kleppur on viisikäyntinen musta tamma, joka on Klappurin kasvatteja ja muuttanut Synduriin vieroitusikäisenä. Tamma on luonteeltaan helppo, mutta vaatii selkäänsä topakan ratsastajan hyödyntääkseen koko potentiaalinsa kisoissa. Ulfreya on kilpaillut SGA:n alaisissa kilpailuissa hyvin tuloksin ja pienikokoinen (136cm) tamma on myös ollut muutamaan kertaan siitoskäytössä, mutta jälkeläiset eivät valitettavasti ole kilpailleet.

ei. Þorgeir frá Teigaholti on viisikäyntinen rautias ori, joka on syntynyt Islannissa ja matkustanut uuteen kotiinsa puolivuotiaana heti vieroituksen jälkeen. Ori ei ole koskaan saavuttanut vaatimattoman sukunsa vuoksi suursuosiota jalostuskäytössä, mutta kyllä siltä muutamia jälkeläisiä löytyy. Ne eivät kuitenkaan ole kilpailleet tai olleet muutenkaan esillä. Luonteeltaan Thorgeir on reipasliikkeinen ja kiltti ori, joka periytti jälkeläisilleen kivaa luonnetta ja kohtalaisen hyviä askellajeja, suurelle osalle niitä viisi. Thorgeirin vanhemmilla ei ole erityisiä saavutuksia.

ee. Ulríka frá Kleppur on mustankirjava islanninhevostamma, joka on mitattu 136-senttiseksi. Tamma on kiertänyt ahkerasti näyttelyjä askellajiuran lisäksi ja on näyttäytynyt myöskin kouluratsastusluokissa askellajikilpailuissa. Ulrikan 140 kilpailustarttiin mahtuu 13 sijoitusta ja sen kahdesta varsasta toisella on hieman kilpailusaavutuksia. Ulrika on myös periyttänyt omaa rauhallista ja yhteistyöhaluista luonnettaan varsoilleen. Ulrikan vanhemmilla ei ole erityisiä meriittejä. © Jannica


Jälkeläiset


22.09.2018 o. Flekkur frá Trottúr (i. Litli Drengur frá Syndur)
14.08.2017 t. Bjalla frá Trottúr (i. Muskúr frá Syndur)
01.02.2017 o. Tryggvi frá Syndur (i. Móði frá Syndur)
Blaka ei ole tarjolla jalostukseen.


Kisakalenteri


ARJ, 8 sijoitusta, joista voittoja 4

30.01.2018 Trottúr, Speedpassi P.2, 1/21
31.01.2018 Tammikuun ARJ-CUP, Speedpassi P.2, 1/35
05.02.2018 Gídeon, 5-käynti, F.1, 3/22
07.08.2018 Adina, Passikoe P.1, 1/42
22.08.2018 Rósgarður, Viisikäynti F.1, 5/38
29.08.2018 Kilpailukeskus Litt, Speedpassi P.2, 1/31
23.10.2018 Half Moon, 250 metrin passijuoksu P.1, 2/31
26.10.2018 Gídeon, 5-käynti F.1, 3/50


KRJ, 1 sijoitusta, joista voittoja 1

31.12.2017 Vindhani, Helppo B, 2/5
Päiväkirja ja valmennukset


Askellajivalmennus, 12/17 Jannica

Blakan kanssa keskityttiin tänään ratsastajan toiveista perusovaaliharjoitteluun, jossa unelmahevosen tavoin toimiva Blaka suorittikin alkuverryttelyä saapuessani paikalle. Aloittelimme ihan suunnitelmalla mitä tänään tehtäisiin samalla kun sait treenailla muutamat siirtymiset ravin ja töltin välillä edessäni. Ne sujuivat hyvin ja kokenut tamma suoritti kaikki annetut pikkutehtävät oikein kivasti. Ratsastaja vaati tänään hieman kovistelua keskittyäkseen joulukiireiden keskellä itse valmennukseen. Loppua kohden alkoi keskittyminen kuitenkin olla jo huomattavasti parempaa, jolloin tammankin suoritus parani entistä paremmaksi, näki kyllä että harjoituskertoja oli molemmilla etenkin töltin suhteen reilusti. Loppuun otettiin vielä siirtymisiä töltin ja passin välille sekä ravin ja näiden kahden. Muutaman kerran tamma erehtyi askellajista, mutta herkistyi loppua kohden siinä määrin, että aloit itsekin innostua siirtymisistä.


© Trottúr 2008-2018, alkuperäinen ulkoasu © M Layouts, ulkoasun kuvat Dagur Brynjólfsson & Pexels.com
Tämä on virtuaalihevonen  |  This is a sim game horse
Islanninhevostalli Trottúr